Klára Svobodová Spoklidem

Menu

Blog

Životní průsery a life-hacky a jak na sebe být laskavý v obou případech.
Předsudky, tabu a odvrácená stránka mateřství. Vše pocukrováno špetkou lásky k fantasy/sci-fi a tělesným modifikacím všeho druhu. Akademickou češtinu zde nehledejte.

Plameny války: chránit rodinu fretkám navzdory

plameny války
Rozhořely se Plameny války a Pozemská Legie skutečně vyráží do otevřeného boje proti nenáviděným enlilům. Aze to na obálce v bojovém skafandru sluší snad ještě víc než v korzetu a nás čekají čerti, žáby, hnidopišský fretky i ztracený synové.

O psaní – žít a psát jako king

o psaní
Budu nejspíš za idiota, ale od Stephena Kinga jsem nikdy nic nečetla. Nic. Nikdy. Opravdu. Po přečtení jeho O psaní o tom začínám vážně uvažovat. Nejen, že Stephen je fakt vtipnej, ale z každého řádku stříká kromě jeho obvyklé krve a hrůzy i obrovská radost z toho, co dělá. A to chceš.

Spocklidem jsou 4 roky. Prostě se nezabte

4 roky
Před 4 roky jsem začínala psát blog ve chvíli, cituji, "kdy mě ve věčném letu zastavila zablokovaná hrudní páteř". Poslední rok se o letu nedá mluvit ani se zavřenýma očima a mdlou myslí. Tenkrát jsem měla hrudní páteř, teď mám koleno.

Komanda Omega: pro pár roků života navíc

komanda omega
Komanda Omega jsou takový vesmírní skauti. Taky brání pravdu a lásku. Narozdíl od pozemských skautů to nedělají z přesvědčení, ale rozkazem shora a k dispozici nemají březovou kůru a nožík rybičku, ale pořádný děla.

Jsme optimisti v tom, že všechno stihneme, říká Aneta Martinek, autorka Organizačního porna

Chlapec, krtek, liška a kůň: hodně obrázků a sem tam zamyšlení nad smyslem života

chlapec, krtek, liška a kůň
Letos byla na citáty do Kojícího Spocka nejprotěžovanější kniha Chlapec, krtek, liška a kůň. Až si ji přečtete, pochopíte proč. Možná si myslíte, že už jsem s tou dětskou literatutou trapná. Může být. Pravda je, že ten, kdo si myslí, že je tahle knížka jenom pro děti, je trouba a ochuzuje se o hodně moudrosti.

Témata:

Podpořte mou tvorbu

Aby se ze mě nestala zombie, je dobrý mě občas pozvat na kafe a větrník. Pokud vám mé texty dávají smysl, připojte se k mojí komunitě na Forendors

Získáte: