Blog

Životní průsery a life-hacky a jak na sebe být laskavý v obou případech.
Předsudky, tabu a odvrácená stránka mateřství. Vše pocukrováno špetkou lásky k fantasy/sci-fi a tělesným modifikacím všeho druhu. Akademickou češtinu zde nehledejte.

Lilian Landová aneb kdo řeže květy, jakých se dočká plodů?

lilian landová
Lilian Landová je jednou z obětí komunistického režimu. Odstrašujícím příkladem jak tato ideologie intelektuálně, kulturně, lidsky i fyzicky mrzačila hned několik generací. Z jejího příběhu mi běhá mráz po zádech, ale zároveň v něm spočívá i kus naděje.

Istanbulská úmluva aneb já se z toho ratifikuju

istanbulská úmluva
Domácí násilí, násilí na ženách, dětech, seniorech...zkrátka na komkoliv do moderní společnosti nepatří, a proto vznikla Istanbulská úmluva. Tento dokument nemá za cíl nic jiného než prevenci násilí a účinnější pomoc obětem násilných činů. Přesto ho mnoho lidí považuje za něco strašného, proti čemu se musí všemožně vymezovat nebo dokonce brojit. Proč to?

Nestvůrné dámy na cestách aneb podporující síla sesterství

nestvůrné dámy na cestách
Nestvůrné dámy na cestách je tlustší pokračování Případu alchymistovy dcery, v němž se opět sešly všechny nestvůrky a příšerky, na které si jen vzpomenete. Jekyllová, Hydeová, Frankensteinová...a protože ještě zdaleka nejsou všechny (co chudák slečna Van Helsingová?!), opouští známé prostředí Londýna a vydávají se na cestu po Evropě.

Bezpodmínečná láska aneb co mě o životě naučila Paní Liška

bezpodmínečná láska paní liška
Myslela jsem si, že o bezpodmínečné lásce jako rodič něco vím. Pak přišla paní Liška a já zjistila, jako už mnohokrát předtím, že jsem úplně mimo. Co mě o lásce naučil nejhnusnější býložravec pravěku?

Němý hlas aneb co s námi dělá šikana

němý hlas
Tak už jsem tam taky. Začala jsem číst mangu. Dostala jsem se k ní díky sérii Němý hlas od autorky Jošitoki Óima. Je o tom, čeho se momentálně děsím snad úplně nejvíc. O tom, když se šikanují děti. Děti, který neslyší...

Krajina 0 aneb dospívání je nebezpečná oblast

krajina 0
Krajina 0 je ambiciózní projekt, který si klade za cíl přiblížit děti jejich rodičům a rodiče jejich dětem a dostat je všechny společně do divadla. Naprosto jedinečným způsobem mapuje nevyzpytatelnou oblast dospívání, ve které přežít je někdy těžší než v zaminovaném poli...

Témata:

Podpořte mou tvorbu

Aby se ze mě nestala zombie, je dobrý mě občas pozvat na kafe a větrník. Pokud vám mé texty dávají smysl, připojte se k mojí komunitě na Forendors

Získáte: